RFID

RFID

RFID står for Radio Frekvens Identifikation og er udtryk for et system, som kan udveksle data med det primære formål at identificere en eller flere genstande. Teknologien findes allerede i hverdagen i form af f.eks Brobizz.

RFID - Sådan virker det

RFID – Hvad er det?

Kort fortalt består et RFID-system af en læser, en computer med RFID-software og en chip. Chippen er fastgjort til en genstand og kan indeholde en mængde oplysninger om genstanden.

Læseren kan på afstand tappe oplysninger, som vil blive overført til computeren og eventuelt vist for brugeren. Da der er tale om en to-vejs-kommunikation, er det også muligt automatisk eller manuelt via computerdelen at overføre ny data til en chip.

Man kan sammenligne RFID med en stregkode, hvor man på f.eks. et lager modtager en vare og registrerer tilgangen ved at scanne varens stregkode.

 

Minimer dine omkostninger

Der er mange muligheder med RFID ikke blot inden for produktion og lager, men også i detailhandlen og hjemme hos forbrugeren. Hvis alle hylder i et supermarked er udstyret med en skjult læser, vil al varebestilling kunne foregå helt automatisk.

Dette vil kunne eliminere udgifter til manuel lagerstyring samt tilbagevendende statusopgørelser. Hvis hylderne endvidere er udstyret med digitaldisplay, der fortæller hvilke varer (og dennes pris), der står på hylderne, vil systemet bestille flere varer, når det er nødvendigt. Dette er blot nogle af mange muligheder for udveksling af data inden for RFID.

 

RFID eksempler i detailhandlen

Vi har samlet nogle video eksempler på praktisk implementering af RFID løsninger i detailhandlen i følgende nyhedsindlæg:

Endnu bedre kundeservice

RFID løsning imødekommer krævende kunder

 

Konktakt vores salgsteam
for tilbud og rådgivning