Sanistål – Perimetersikring af lagerområde

Sanistål – Perimetersikring af lagerområde
10. november 2016 Jean Storgaard

Husk at sikre bagsiden!

Tyveri af varer er et stort problem, som hvert år koster detailhandlen milliarder af kroner. Derfor sikrer man varerne i butikken. Men det er ikke altid nok kun at være opmærksom på butikken. Nogle gange forsvinder varerne ud af bagdøren – altså fra lageret. Så er man naturligvis nødt til at sikre bagsiden af butikken.

Hos Sanistål, som er leverandør af blandt andet VVS- og VA-produkter til byggeriet og industrien, har man allerede sikret sine butikker med varesikring og videoovervågning. Det har reduceret butikkernes svind betydeligt, men der forsvinder stadig en del varer. ”Vi har haft en del indbrud på vores lager og valgt derfor, at fokusere indsatsen om at sikre adgangen til lageret,” fortæller Anders Ekdahl, som er butikschef hos Sanistål.

Perimetersikring

”SensorTek, der tidligere har hjulpet os med at sikre vores butikker med videoovervågning, anbefalede os at sikre vores lager med et elektrisk hegn såkaldt perimetersikring. Det undrede mig umiddelbart en smule, for el-hegn er for mig, noget man bruger inden for landbruget. Men da vi har gode erfaringer med SensorTeks tidligere anbefalinger, valgte vi også denne gang at følge deres rådgivning,” siger Anders Ekdahl.

16 el-tråde giver fuld sikring

Saniståls butik og lager på Jydekrogen i Vallensbæk, som er kædens største, blev valgt som det første sted, der skulle installeres el-hegn. Der blev monteret 16 el-tråde på det eksisterende hegn, hvilket giver fuld sikring af hegnet. Da det nye el-hegn først var sat op, var Anders Ekdahl ikke længere i tvivl om, at det var den rigtige løsning. ”Det ser meget voldsomt ud, så jeg er sikker på, det nok skal afholde indbrudstyve fra at forsøge sig,” siger Anders Ekdahl.

Ud over den præventive effekt er el-hegnet også tilsluttet Saniståls alarmsystem, som aktiveres, hvis nogen forsøger at forcere hegnet uden for åbningstid. ”Siden vi fik el-hegnet installeret, har vi ikke oplevet indbrud, så det er naturligvis med i vores overvejelser omkring sikring I fremtiden. Hvis det giver mening og kan lade sig gøre omkring vores andre butikker, vil vi også tage el-hegn med i vores overvejelser omkring sikring dér,” udtaler Claus Jæger Nørbjerg, som er salgsdirektør hos Sanistål.

Fakta:

Hvad:
Sanistål har fået installeret 80 meter el-hegn med 16 tråde for at give fuld sikring af hegnet omkring lageret.
Hvor:
Saniståls afdeling på Jydekrogen i Vallensbæk
Hvorfor:
Tidligere oplevede Sanistål mellem 3-4 indbrud om året netop i afdelingen på Jydekrogen. Derfor vurderede man, at et elektrisk hegn ville være den optimale sikring af netop lageret.

Om Sanistål

Sanistål-koncernen leverer alt inden for VVS og VA, beslag, el-teknik, værktøj, maskiner, teknik, stål og metal. Koncernen har 1.600 medarbejdere og et landsdækkende butiksnet i Danmark Derudover er Sanistål også repræsenteret i Baltikum, Tyskland og Polen.

Om SensorTek

SensorTek leverer sikkerhedsløsninger til detail, industri og kommuner i hele Danmark. Vi garanterer høj faglig ekspertise inden for rådgivning, installation og service af elektronisk varesikring, videoovervågning og tyverisikring. Kort sagt, alt hvad der skal bruges til at højne sikkerheden.
For yderligere oplysninger kontakt SensorTek, Lauge Dahlstrøm på tlf. 21 65 12 17 eller mail ld@sensortek.dk