SensorTek støtter sporten

SensorTek støtter sporten
1. maj 2017 sorenj@nosuchagency.dk

SensorTek støtter 3-dobbelt jernmand på vej til VM

SensorTek sponsorerer danskeren Michael Plahn, som stiller op for Danmark ved VM i 3-dobbelt ironman. Han har gennemført distancen tidligere, og drømmer denne gang om at vinde guldet. 

 

SensorTek støtter sporten

For de fleste af os er en ironman uopnåelig og noget af det hårdeste, vi kan forestille os. Men for Michael Plahn er ironman bare en del af distancen. Han kan ikke få kilometer nok hverken i vandet, på landevejen eller i benene. Michael har allerede gennemført en triple ironman. Nu stiller han op til VM i triple ironman, og drømmen er at hente VM-guldet til Danmark.
Michael Plahn har dyrket sport det meste af sit liv, og som 11-årig stillede han første gang op i et løb sammen med sin storebror. Allerede dengang trådte hans stålsatte vinderambitioner tydeligt frem, for Michael lagde sig lige i hælene på løbets nummer et. Formen holdt ikke til en førsteplads, men Michael fik alligevel en succesoplevelse med sig. Han blev nemlig en erfaring rigere og fik et værdifuldt skulderklap af en tidligere 400-meter elitesprinter, der var imponeret over hans indsats.
I 2007 gennemførte han så sin første ironman i Kalmar i Sverige. Michael følte dengang, at han havde meget mere at give af, og valgte derfor at gå efter den tredobbelte distance i 2009.

 

Går efter guldet

Michael går denne gang efter verdensmesterskabet. Måske går hans drøm i opfyldelse den 6.-9. juli, når han skal gennemføre den tredobbelte ironman-distance. At vinde vil naturligvis være en stor personlig sejr, men det betyder også, at Danmark måske kan prale med at have en verdensmester i ekstremsporten triple ironman.

Drømmen om at vinde denne gang er ikke grebet ud af det blå. Michael blev nummer seks blandt verdenseliten, sidst han deltog i 2009. Dengang havde han kun trænet i syv måneder og var den anden yngste deltager i verden, der gennemførte distancen.
Nu har Michael både flere år og mere træning med i rygsækken. Desuden har han langt mere erfaring, og at erfaring spiller en kæmpe rolle ved enhver, der har deltaget i sportskonkurrencer. Det handler om at økonomisere med kræfterne, kende sine egne stærke og svage sider og om muligt også sine modstanderes. Som Michael selv siger: “Sidste års vindertid var på 36 timer 4 min. Jeg regner med, at der bliver kørt hurtigere i år. Målet er at være klar, så jeg kan presse mig selv til sidst, når de andre ikke har mere at give af. Og naturligvis gerne så meget at jeg kommer først over målstregen”.

30-50 timers træning om ugen

Det kræver et godt bagland, både hvad angår arbejde, økonomi og familie. Arbejdet og økonomien er der styr på. Året rundt indpasser Michael de normale 25 ugentlige træningstimer udenom sit daglige arbejde i Albertslund Svøm og Fitness, men op til VM har han fået orlov i 3,5 måned, og her vil hans ugentlige antal træningstimer ligge mellem 30 – 50 timer. Hvad økonomien angår, har han fundet en sponsor, SensorTek.
På hjemmefronten indgik Michael og hans kone Stine for 1,5 år siden den aftale, at han havde to år til at gå efter guldet. Dette da de begge ønskede at etablere en familie bagefter og have et mere normalt liv, uden at træningen skulle fylde så meget. Familieplanerne er ved at blive til virkelighed, idet de i dag går og glæder sig til at tage imod deres første barn til oktober/november.

 

Fakta om triple ironman

Det er den canadiske organisation, IUTA (International Ultra Triathlon Association), der står bag verdensmesterskabet i triple ironman, når det afholdes til juli i Bad Blumau i Østrig.
Distancerne, der skal gennemføres, er 11,4 km svømning, 540 km cykling og 126,6 km løb. Distancerne skal gennemføres non-stop, og der er en øvre tidsgrænse på 55 timer. Der er max. 50 deltagere fra hele verden og Michael Plahn er indtil videre den eneste dansker.
Hos SensorTek krydser vi fingre for, at Michael når frem til start med en stærk og frisk krop, og derfra vil vi heppe på ham hele vejen til målstregen,” siger Bjarne Plahn.

 

For yderligere information:
Michael Plahn, tlf. 7172 1328, e-mail: Michael.plahn83@gmail.com
Synne Eriksen, NiesKommunikation, tlf. 5194 7427, e-mail: synne@nieskommunikation.dk