Skærpet sikkerhed i lufthavnen

Skærpet sikkerhed i lufthavnen
4. december 2017 sorenj@nosuchagency.dk

Skærpet sikkerhed i HCA Airport

Navnet HC. Andersen Airport klinger lidt af eventyr, historiefortælling og svundne tider. Men der er intet gammeldags og forældet over lufthavnen ved Odense. Det er en moderne lufthavn, der fragter rejseglade danskere til destinationer over det meste af Europa – ikke i flyvende kufferter, som man måske skulle tro, men i topmoderne rutefly. Til en topmoderne lufthavn hører naturligvis også topmoderne sikkerhed.

Mere end 20.000 passagerer benytter hvert år HCA Airport.
“I pressede situationer kan der nemt opstå forvirring, så folk glemmer deres ting. Eferladt ba- gage behøver derfor ikke altid være lig med fare. I langt de fleste tilfælde er det heldigvis bare et stykke glemt bagage, men vi kan ikke tillade os at løbe nogen risiko, så vi må skride til handling, hver gang en efterladt genstand observeres. Sikkerheden skal være i højsædet. Derfor har vi nu valgt at få installeret videoovervågning både inde i lufthavnen og af udenomsarealerne,“ fortæller Michael Mørk, Head of Security i HCA Airport.

Skarpe billeder – Også i mørke

„SensorTek, som vi samarbejder med omkring sikkerhedsløsninger, anbefalede os at vælge Darkfighter PTZ-kameraer til overvågningen. Denne kameratype giver skarpe billeder selv i mørke. Desuden kan kameraerne automatisk bevæge sig og zoome ind. Kameraernes gode billedkvalitet gør det muligt at zoome så tæt ind, at man fx kan se ansigtstræk helt tydeligt,“ siger Michael Mørk.

Intelligent software reagerer på anderledes adfærd

CCTV-løsningen er desuden forsynet med intelligent software, der registrerer ændringer i forhold til normalen. En genstand placeret et sted, hvor der ikke tidligere befandt sig noget, vil automatisk udløse en alarm. Det samme gælder, hvis folks adfærd afviger fra normalen. Det kan fx være, at en passager bevæger sig uden for de områder, hvor passagerer normalt har lov at færdes. Så vil systemet ligeledes afgive en alarm, og sikkerhedspersonalet kan ved hjælp af videomaterialet vurdere, om der er behov for deres indsats, eller om det er en fejlalarm.
“Det sparer vores sikkerhedspersonale for megen tid hver dag. Samtidig har vi nu bedre mulighed for at dokumentere hændelser end tidligere”, fortæller Michael Mørk.

Systemet styres via App

Det hele styres nemt via en app, så sikkerhedspersonalet kan få adgang til systemet hjemmefra, hvis der bliver brug for det. Såvel lufthavnens indendørs- som udendørsarealer er forsynet med videoovervågning.
„Det betyder, at folk trygt kan færdes i og omkring lufthavnen på alle tidspunkter af døgnet – og efterlade deres biler på parkeringspladsen uden risiko for tyveri eller hærværk. Nogle af kameraerne aktiveres ved bevægelse og zoomer automatisk ind på et objekt, der bevæger sig fx en person, der nærmer sig en parkeret bil,“ fortæller Michael Mørk.

SensorTek er garant for fremtidssikring

HCA Airport stiller høje krav til deres sikkerhedsløsninger og udvælger derfor deres sikkerhedsleverandører omhyggeligt.
„Samarbejdet med SensorTek er forløbet rigtig fint. Når vi undervejs er stødt på udfordringer, har SensorTek arbejdet engageret på at finde løsninger. Som lufthavn er vi nødt til hele tiden at være et skridt foran med hensyn til sikkerheden, og vi har blandt andet valgt SensorTek som leverandør, fordi vi ved, at de er i front med de nyeste sikkerhedsløsninger,“ siger Michael Mørk.

Få et Gratis Sikkerhedstjek


Sikkerhed til dig og dem du arbejder med

SensorTek tilbyder i øjeblikket Gratis Sikkerhedstjek af både virksomheder og offentlige institutioner.

Vores sikkerhedskonsulenter kommer gladeligt forbi jer til en uforpligtende gennemgang og evaluering af jeres eksisterende sikkerhedsløsning.

Vi er eksperter og leverandør af elektronisk varesikring, tyverisikring, adgangskontrol og videoovervågning.

 

Bestil et Gratis Sikkerhedstjek her

Konktakt vores salgsteam
for tilbud og rådgivning